Видео - онлайн лекарски кабинет за психично здраве „Терапия на Душата ”
 • отговори на въпроси чрез имейл
 • консултации и психотерапия с видео – връзка

За мен

 

 • • С мен можете да споделите  всичко
 • • Осигурявам    пълна    дискретност  
 • • Оказвам  психологическа подкрепа
 • • Прилагам   индивидуален    подход

 

Здравейте,  добре дошли на моя сайт!                                              

Казвам се д-р Екатерина Милева  и имам дългогодишна психиатрична практика.

Член съм на БЛС /Българския лекарски съюз/ с УИН 1500000169, на БПА /Българска психиатрична асоциация/ и АЧПБ /Асоциация на частно практикуващите психиатри в  България.

 

Осъществявам онлайн консултации в страната и чужбина чрез моя сайт:

  www.psihiataronline-bg.com

       Завършила съм  медицина в Медицинска  Академия  София (сега–Висш Медицински Университет София),  специализирала съм в няколко психиатрични клиники. През 1995 г. придобих специалност по психиатрия  в Психиатрична  Клиника гр.София при Александровска болница.

       Обичам професията си и имам богат клиничен опит. Работила съм  както в болнични заведения – стационари, така и в амбулаторно – поликлиничния сектор – на кабинет. През последните години съм работила в ХХХ-та поликлиника София, Център за психология и психотерапия София, кабинет за психично здраве София, ул.  Георг Вашингтон 51.  Работила съм също в Общинска структура като  Началник Отдел "Здравеопазване".  Имам втора магистратура по "Здравен мениджмънт" в Медицински Университет  София – Факултет по обществено здраве. Участвала съм в клинични изследвания  и в научно - професионални форуми. Произнасяла съм заключителни експертизи като съдебен експерт  в граждански дела. Имам  консултантска дейност и публикации в сп. „Здраве”. Участвала съм и продължавам да участвам в много конференции, конгреси и симпозиуми от национален и международен мащаб.

       В последно време работя изцяло онлайн, като осъществявам онлайн психиатрично – психологични консултации в страната и чужбина чрез моя сайт. Богатата ми частна психиатрична практика  включва  диагнози от целия спектър на психиатрията и психологията, но  интересът ми е насочен предимно към „психичните проблеми на цивилизацията  и  21-ви  век” :

-  паническите атаки,    неврозите   и    депресиите

-  и  психологичните проблеми при здравите  хора

       От моя дългогодишен опит съм се убедила, че когато  един практически здрав човек страда от някакъв  психологичен проблем, ПЪРВО!!! трябва да се снеме подробен психичен статус  от лекар – психиатър специалист, с голям  опит, за да се направи професионална преценка и изясняване  на естеството на проблема. За да се даде отговор на въпроса-има ли диагноза или не, ако да - каква е, ако няма болест – какъв точно е психологическия проблем и каква е степента на неговата тежест.

       Целта е – изготвяне на цялостен и подробен, индивидуален оздравителен терапевтичен план – за укрепване на психичната устойчивост, с предлагане на краткосрочна и  дългосрочна стратегия за справяне с проблема.  Прецизно трябва да се уточни – необходими ли са лекарства или не,  за какъв период от време,  необходима ли е психотерапия и каква, какви други допълнителни лечебни и духовни методи биха били полезни, необходима ли е консултация с психолог, невролог, или с друг специалист.

И ТАКА -

АЗ ОСЪЩЕСТВЯВАМ ПРОФЕСИОНАЛНА ПРЕЦЕНКА НА ЦЯЛОСТНОТО ПСИХИЧНО И ПСИХОЛОГИЧНО СЪСТОЯНИЕ!

  * КАТО ПОСТАВЯМ ДИАГНОЗА ИЛИ ИЗЯСНЯВАМ СЪЩНОСТТА  НА ПРОБЛЕМА

  * С  ЦЕЛ  –  ИЗГОТВЯНЕ НА ИНДИВИДУАЛЕН ТЕРАПЕВТИЧЕН ПЛАН С:

 1. ЛЕКАРСТВА – класически , билкови, натурални продукти, други
 2. Психотерапия
 3. Биоенерготерапия
 4. Светлинна и цветотерапия Биоптрон
 5. Хранителен и воден режим
 6. Йога, медитация, духовни практики
 7. Книги и курсове за себеразвитие
 8. Други...

        Уважавам и ценя  класическата  традиционна медицина, която успешно съм завършила в Медицинска Академия София. Смятам , че лекарствата – фармацевтични продукти, билкови и други – в много случаи са просто необходими и имат своето заслужено място в лечебния процес.

       От моята дългогодишна практика обаче, съм установила, че понякога и дори често, методите на класическата медицина  са недостатъчни и затова се стремя  да съчетавам  и допълвам нейните постижения с методите на съвременната психология и традициите на източната, холистичната и интегративната медицина. Ценя  източната и холистичната медицина, защото те разглеждат човека като единен - цялостен организъм - многомерно същество, с неделима спойка тяло - дух... И чудесно допълват „празните сектори”  на западната класическа традиционна медицина.

Ето защо - аз съм за използване на ЦЕЛИЯ АРСЕНАЛ  от човешкото познание за  лечебното изкуство, за постигане на най – висок оздравителен резултат !!!  Както физиотерапията не се противопоставя, а подпомага и допълва класическата и медикаментозна терапия, така и множество подходящи методи от  холистичната и източната медицина, могат и трябва! да бъдат използвани.

       Интересите ми в областта на биоенергетиката и човешката душа ме подтикнаха да се запозная по-отблизо  с източните учения по биоенергетично  лечение  – рейки и омни.  Защото човешкото същество  и самият живот представлява ... загадъчен енергиен феномен в телесна обвивка...защото човекът е мистерия... В момента продължавам да изучавам и изследвам други сектори от любопитни и интересни лечебни методи  и практики – Боуен терапия /активацията на вродената способност на тялото за самолечение посредством специфични мануални методи /, Ребалансинг /специален масаж, балансиращ тялото, ума и сърцето/, Силва метод / работа с алфа мозъчни вълни/, оздравителните методи чрез визуализация и други способи  на Руската школа на д-р Титов и Верищагин, „Динамичната медитация“ на Ошо, разтоварваща напрежението и емоционалния боклук, „ Ген ключовете“ на Ричард Ръд за работа върху себе си и други.

       Твърдо вярвам в потенциала на психологическата  помощ (психотерапия) и самопомощ !... на хората трябва да бъдат предоставени знания и  умения от професионалисти – психиатър и психолог, за да се научат да се справят самостоятелно с проблемите си за в бъдеще.

       Като човек и лекар се радвам на добрите и бързи резултати  от практичните лечебни методи  на  светлинната Биоптрон терапия и  Биоптрон – цветотерапия, повлияващи депресии, повдигащи имунитета, енергийното ниво и устойчивостта към стрес;  зареждащи и хармонизиращи на клетъчно и чакрално-енергийно  ниво. 

21 Век е „Векът на информацията“ - хората трябва да бъдат информирани че съществува и  бързо се развива така наречената ИНТЕГРАТИВНА МЕДИЦИНА – изучаваща и прилагаща комбинации от разнообразни лечебни методи, в  която няма тесногръди догми, и която винаги стъпва върху научни методи. Съвременната официална медицина признава все повече и повече алтернативни лечебни методи, тя няма друг изход, защото иначе ще се озове в положението на средновековната официалната наука, отрекла идеята, че Земята се върти около Слънцето. smiley  

„Интегративната медицина е медицинска практика, която категорично потвърждава важната роля на тясната взаимовръзка между специалист и пациент, фокусира се върху спецификата на цялостния индивид, основава се на научни доказателства и оползотворява всички подходящи и разнообразни терапевтични методи с цел достигане на оптимално здраве и изцеление“. Тази дефиниция е утвърдена през 2005 година от „Консорциума на Академичните Центрове за Интегративна медицина“ на САЩ (The Consortium of Academic Health Centers for Integrative Medicine,   www.imconsortium.org).

И така -  МОЯТА МИСИЯ е да дам своя личен принос за преодоляването на тесногръдието на класическата медицина, като продължавам да изучавам, анализирам, използвам и популяризирам методите и постиженията на  ИНТЕГРАТИВНАТА МЕДИЦИНА В ОБЛАСТТА НА ПСИХИЧНОТО ЗДРАВЕ, като съчетавам, допълвам и комбинирам традиционните медицински практики с нетрадиционни практики и терапии, като целта разбира се е - повишаване на ефективността от лечението  и осигуряване на високо качество на живот.  Чрез най- подходящият метод или съчетание от методи трябва да бъде активирана вродената самоизцелителна система у човека.  Убедена съм, че интегративната медицина е бъдещата медицина в световен мащаб! 

А пък от моята дългогодишната практика имам наблюдения, че  много често хората избягват срещата с психиатър в здравно заведение или кабинет, защото се страхуват от недоброжелателни коментари на познати, дори близки, или пък просто чувстват някаква вътрешна съпротива.  Ето защо смятам, че досегашната масова медицинска практика  не е отговорила на реалните нужди на хората и е в дълг към тях.

Така че радвам се, че напредъкът на технологиите, и интернет, освобождават от  страховете “какво ще кажат околните” и насърчават все повече хора да се погрижат своевременно за своето здраве и добро самочувствие онлайн. 

Новите и по-слабо развити сектори на медицината досега бяха в областта на психичното здраве, в областта на човешката психика и мозък, но сега вече се развиват с главозамайваща скорост. За съжаление повечето от тях все още не са достъпни за благото на хората. И това трябва да се поправи!

Искам да споделя своя опит, знания и умения  с повече нуждаещи се.  Затова и създадох този сайт.

 

Защото човекък не е само тяло, сърце и бъбреци!  Човекът е мистерия......

Защото .......  духът е решаващ!

 Кликни тук за  Facebook             

.................

 

Сертификати

                   

 

                                                                                                                                                                                         Сертификати

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Copyright 2011 iWeb BG | iweb.bg | Всички права запазени.